/ Kaip gauti JAV pilietybę?

Kaip gauti JAV pilietybę?

JAV pilietybę galima gauti trimis būdais:

  1. jei bent vienas iš tėvų yra tos valstybės subjektas arba subjektas;
  2. pagal gimimą (jei asmuo matė šviesą Jungtinėse Amerikos Valstijose, net kai abu tėvai yra užsieniečiai);
  3. natūralizacija.

Šis paskutinis taškas yra labiausiai įdomus tėvynainiams, emigruojantiems į ekonomiškai išsivysčiusią šalį ir kurie svajoja gauti čia visas paprastų amerikiečių teises.

JAV pilietybė
Jungtinių Valstijų pilietybę gali reikalauti asmenys,kurie sulaukę 18 metų ir kurie gyveno šalyje penkerius metus gyvenamosios vietos statusu. Naujasis Nacionalinio saugumo pabrėžė įstatymas 2004 m atnešė daug naudos tiems, kurie tarnavo ar tarnauja kariuomenės valstybei, taip pat jų šeimos nariams. Pavyzdžiui, žmogus, turintis nuolatinę gyvenamąją vietą Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir tik vienerių metų tarnybą armijoje, gali kreiptis dėl natūralizacijos. Ir įstatymas atleidžia jam mokėti už mokesčius už klausimynus. Be to, gynybos aktas leidžia natūralizuoti net ir tie užsieniečiai, kurie neturi savo nuolatinės gyvenamosios vietos statusą, jei jie įrodo, kad dalyvavo kovinėse operacijose kaip JAV kariuomenės Antrojo pasaulinio karo, Korėjos ir Vietnamo konfliktų, arba "Dykuma Shield" operacija ir "Nuolatinė laisvė".

Dviguba pilietybė JAV

Kandidatai dėl JAV pilietybės kreipiasi į tarnybąPiliečių ir imigracijos dokumentų paketas ir užpildyta forma Nr. 400 (Paraiška dėl naturalizacijos). Po šešių mėnesių (kartais per 8-9 mėnesius) ši valstybinė institucija pareiškėjui priima pagrindinį sprendimą: suteikti prašymą arba atsisakyti. Prieš užpildydami anketą patariama pasikonsultuoti su nepriklausomu advokatu ir pasikonsultavusi su Pilietybės tarnybos pareigūnu, kuris pasakys jums, kokius dokumentus pateikti ir padėti užpildyti klausimyną.

Dviguba JAV ir Rusijos pilietybė

Tuo atveju, jei jūsų prašymas dėl naturalizacijosgavus atsisakymą, galite vėl pateikti dokumentus dėl JAV pilietybės per 30 dienų nuo atsisakymo datos. Norėdami tai padaryti, turite užpildyti formą Nr. 336 (Prašymas peržiūrėti sprendimą), surinkti reikiamus dokumentus, įrodančius atsisakymo neteisėtumą, ir sumokėti mokestį. Per šešis mėnesius nuo šio dokumento pateikimo Imigracijos tarnyba privalo paskirti antrą pokalbį. Bet net jei šį kartą jums nepavyko, galite išbandyti savo sėkmę kreipdamiesi į federalinį apygardos teismą.

Daug rusų, kurie nenori radikaliainutraukia ryšius su Tėvyne, domina klausimas: ar JAV leidžiama dviguba pilietybė? Reikia pažymėti, kad šios valstybės piliečiams, kurie jau turi pasą, tai leidžiama. Be to, tiems, kurie gimė amerikiečiai, nebus jokių problemų. Tačiau asmenys, kurie išgyveno natūralizacijos procesą, teoriškai gali prarasti naujai įgytą pilietybę, jei jie neatsisakys savo ankstesnės pilietybės.

Paso pristatymo ceremonijoje - nauji amerikiečiaijie priima priesaiką, kur, be kita ko, jie žada atsisakyti savo senosios valstybės ištikimybės. Todėl teisiškai negalima turėti dvejopos JAV ir Rusijos pilietybės. Tačiau praktiškai JAV Valstybės departamentas aktyviai nevykdo tų, kurie nesilaikė savo pažadų ir toliau lanko senus draugus ir gimines pagal Rusijos pasą. Be to, Rusijoje toks asmuo turi tas pačias teises kaip ir jo buvę tautiečiai.

Skaityti daugiau: